نمایش پست‌هایی که براساس ارتباط با عبارت جستجوی کردپور مرتب شده‌اند. مرتب سازی براساس تاریخ نمایش تمام پست‌ها
نمایش پست‌هایی که براساس ارتباط با عبارت جستجوی کردپور مرتب شده‌اند. مرتب سازی براساس تاریخ نمایش تمام پست‌ها

۱۳۸۹ مرداد ۱۹, سه‌شنبه

نامه سرگشاده مسعود کردپور به رياست قوه قضائيه

آژانس خبری موکریان
سرویس حقوق بشر

ریاست محترم قوه قضاییه آیت الله آملی لاریجانی


با عرض سلام و تحیت

به استحضار می رساند که اینجانب مسعود کردپور دبیر آموزش وپرورش در شهرستان بوکان با 22 سال سابقه تدریس در دبیرستان های کشور در تاریخ 17 مرداد ماه سال 87 توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به اتهام انتقاد از برخی مسئولین محلی و به جرم تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم شدم ،با توجه به اینکه مجازات اعمال شده توسط دادگاه انقلاب علیه اینجانب فقط یک سال حبس بوده وهیچگونه محرومیت اجتماعی دیگری اعمال نشده است و آن را نیز تحمل کرده ام ،متأسفانه هیأت رسیدگی به تخلفات اداری به استناد همان حکم صادره توسط دادگاه انقلاب و به استناد ماده 37 تخلفات اداری که مربوط به اتهام محاربه و عضویت ، طرفداری یا فعالیت به نفع گروههای محارب می باشد و هیچگونه انطباقی با ماده 500 قانون مجازات اسلامی که مربوط به تبلیغ است ندارد؛ اینجانب را به بازخرید خدمت محکوم نموده است و متأسفانه حکم صادره ،توسط شعبه 21 دیوان عدالت اداری بدون هیچگونه بررسی و درعرض دو هفته تائید شده است . مستحضرید که رسیدگی در دیوان 6 ماه تا 2 سال وقت می برد.
حال سوال اینجا است که آیا در نظام اسلامی فرقی بین منتقد و محارب وجود ندارد و می توان بر اساس قانون محاربه با منتقدان برخورد کرد ،آیا قاضی حق دارد به تفسیر قانون آن هم به ضرر متهم بپردازد و منتقد را به محارب تبدیل کند ،آیا مخالف تراشی در شرایط کنونی کشور هنر است ؛آیا دیوان عدالت اداری می تواند بدواً و بدون توجه به قوانین جاری کشور و قانون اساسی حکم محاربه صادر کند؛ آیا این است سیاست جذب حداکثری و رعایت مر قانون که از طرف بزرگان بارها توصیه شده است ،آیا محروم کردن شهروندان از حقوق اولیه و قانونی و مسدود کردن راههای کسب و کار حلال و شرافتمندانه در شرایط اقتصادی کشور و مناطق محرومی مثل کردستان منطبق بر اسلام و قانون اساسی است و عملاً سوق دادن افراد به راههای غیر قانونی و خلاف نیست.، آیا اگر کسی انتقادی کرد باید از تمامی حقوق انسانی و شهروندی که بر اساس قانون اساسی از آن برخوردار است محروم شود.
این در حالی است که بارها دولت در مناسبت های مختلف اعلام نموده که شکایت خود را از روزنامه نگاران پس می گیرد و انتقاد از دولت آزاد است ولی متأسفانه این سخنان تا کنون شامل حال ما نشده است و اکنون حدود دو سال است که از کار و شغل و زندگی محروم گشته ام.
لذا با توجه به موارد ذکر شده ،خواهشمند است به هر ترتیب ممکن دستورات لازم را جهت بررسی مجدد پرونده و بازگشت به کار اینجانب صادر فرمایید.
مسعود کردپور
هفدهم مرداد 1389

۱۳۹۰ فروردین ۱, دوشنبه

پيام نوروزی خسرو کردپور مدير آژانس خبری موکریان



در فرهنگ و فلکلور هر قوم و ملتی آیین هایی وجود دارد که ریشه در تاریخ و فرهنگ آن قوم داشته جلوه ای از باورهای آنان را به تصویر می کشد.
برگ برگ صفحات تاریخ این سرزمین نیز گواهی می دهد که نوروز باستانی یکی از کهن ترین سنتها و عزیزترینِ روزها نزد مردمان ایران زمین بوده است.
نوروز یادگاری از دوره ماد و روزگارانی است که جز با کمک خیال و مدد افسانه و اساطیر، گذری به گذار آن نمیتوان نمود.
اما این آرزو و انرژی نهفته که در یک روز آزاد می شود و یک سال دوام می آورد ، در گردونه سالانۀ تکرار، نوعی تنوع روحی و انبساط خاطر ایجاد می نماید.که اقوام ایرانی و ملت کرد دوام و قوام نیم بند خود را در فراز و نشیب تاریخ و رنج دوران به اجبار، وامدار این سنت دیرینه و صد البته خردمندانه کرده است.
ساقی سپهر بر کف نرگس مست بنهاد پیاله ای که کجدار و مریز
حتی اگر مواد و ماتریال آن ( کاوه، فریدون، درفش، مردم و ضحاک ) پنداری بیش نباشد، همچنان خمیر مایه اش زایش و رویش، انقلاب طبیعت، تحول درون و تغییر اجتماع و.... بوده و هست.
الهام گرفتن طبیعت انقلابی از انقلاب طبیعت و تغییر در اجتماع برای اجتماع تغییر پذیر، نیاز به برهان و ادله فراوان ندارد؛ همین اعتدال بهاره و نوروز کافی است برای اهل خرد.
باز آمدم چون عید نو تا قفل زندان بشکنم وین چرخ مردم خوار را چنگال و دندان بشکنم
از نوروز تا نوروز، سالی است که کیفیت و ماهیت آنرا نه تنها در ترسالی و خشک سالی و تعدد تعطیلات، بلکه بر مبنای رویدادها، حوادث و تحولات پیش آمده در شرایط و مناسبات آن بایستی جستجو کرد . . . .
سال 1389 برای آژانس خبری موکریان هم سالی همراه با تنش و پراز کار و اخبار متنوع بود؛گرچه با مروری مختصر و نگاهی اجمالی به اخبار این آژانس می توان دریافت که این تنوع در بسیاری موارد نا خوشایند و بازتاب حوادث ناشی از تلاطمات سیاسی و اجتماعی بوده است.
قصد خلاصه نویسی یا کوچک انگاری رویدادهای سال گذشته و فراز و فرودهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و... آن را نداریم، اما بطور کلی آنچه وبلاگ موکریان در راستای وظایف خود به عنوان یک رسانه بی طرف و مستقل، قادر به رصد و نشر آن شد به نوعی گویای کیفیت اجتماعی و سیاسی سالی بود که واپسین روزهایش را طی می کند.
در سالی که گذشت وبلاگ موکریان از بی مهری حاکمیت در امان نماند و انسداد این وبلاگ در تابستان از سوی« کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه» بارزترین آن بود.
صد البته در همین سال نیز دو گام مؤثر «تبدیل وبلاگ به سایت» و «راه اندازی بخش کردی»برداشته شد که در راستای گسترش کارکرد این وبلاگ، بسیار مفید و حائز اهمیت بود بطوریکه نظرات و افزایش بازدیدکنندگان هر دو بر صحت این ادعا گواهی می دهند.
مدیریت آژانس خبری موکریان، از کسانی که با ارسال خبر، انتقادات و پیشنهادات خود باعث پربارتر شدن سایت و هدایت آن در مسیر صحیح اطلاع رسانی شده اند تشکر و قدردانی نموده و خود را همچنان ملزم به حفظ بی طرفی، رعایت اخلاق رسانه ای و انتشار اخبار دریافتی در صورت موثق بودن آن می داند.
در پایان ضمن عرض تبریک و شادباش به مناسبت فرارسیدن سال نو خورشیدی، سالی سرشار از خبرهای خوش و جهانی پر از صلح، رفاه و امنیت را برای همه هم میهنان در هر کجای جهان که باشند آرزو می کند.

۱۳۸۹ شهریور ۳, چهارشنبه

مجازات آژانس خبری موکریان ، انسداد و محو کلیه خبرهای آن

آژانس خبری موکریان
سرویس حقوق بشر

در بهار 1385 زمانی که آژانس خبری موکریان رسماً شروع به کار کرد آماتور بودیم و در دنیای اینترنت بی تجربه ، می دانستیم که کار خالی از دردسر و مشکل نخواهد بود هم به لحاظ فنی و تکنیکی ،هم به لحاظ رقابت. هنوز برخی از هفته نامه های به یادگار مانده از دوران اصلاحات نفس می کشیدند هر چند به سختی ولی ما امیدوار به همراهی و همکاریشان بودیم ، چرا که کار ما هم از این دست بود ولی مقداری تخصصی تر ؛به این معنا که ما فقط کار خبر را انجام می دادیم و تقریباً هر روزه تحلیل را برای مخاطبین گذاشتیم و می دانستیم شرایط و فضای سیاسی به گونه ای است که هرروز بیش از روز قبل عرصه تنگ تر و امکان کار و فعالیت دشوارتر میگردد.
از خیر خیلی چیزها گذشتیم چون می دانستیم «بودن یا نبودن ؛ مسئله این است» و این برای اهل فن قابل درک بود. هر چه ما سعی می کردیم به مرزها و خطوط قرمز نزدیک نشویم ، این خطوط قرمز بود که آهسته و پیوسته به سمت ما پیشروی می کرد .جغرافی دان نبودیم اما می دانستیم در کجای این کره خاکی قرار داریم ، تاریخ دان هم نبودیم اما گذشته را هرچند کم اما از لابلای خاطرات و تجارب گذشتگان و همین کتابهای تاریخ دوران مکتب و مدرسه به خاطر داشتیم. می دانستیم که نباید بی گدار به آب زد و اگر لازم باشد دست به عصا نیز برد ،ولی مگر این کار شوخی بردار بود. در عرصه اطلاع رسانی بروز مشکلات از هر نوع آن ،تقریبا طبیعی است از تهیه خبر گرفته که تخصص و تلاش وافری می طلبد تا انتشار خبر که ماهیت دیگری به آن می دهد.
آژانس خبری موکریان با انگیزه اطلاع رسانی بموقع و موثق و به قصد شکستن سکوت و سانسور خبری موجود در این بخش از جغرافیای ایران و دلخوش از اینکه در این راه تنها هدف رساندن صدای بی صـدایان و فریاد خاموشـان به گوش مردمان جویای حقـیقت و همچنین اعتقاد به کار حرفه ای ، شروع به فعالیت نمود و چون به اصول اخلاق حرفه ای وفادار ماند در مدت زمانی کوتاه به منبعی معتبر در زمینه خبرهای منطقه تبدیل شد و مورد عنایت بسیاری از خبرگزاریها و مطبوعات واقع گردید بطوریکه دامنه مخاطبین آن مرزهای رسمی کشور را درنوردید و کارنامه آن از هفته نامه های محلی کردستان گرفته تا نیویورک تایمز را شامل شد.
البته این عنایت و توجه چندان هم بی هزینه نبود و بار اول آژانس خبری موکریان در سال 86 فیلتر گردید.
در تمـامی این ایام و با وجود همه مشـکلات پیش بینی شده و نشده، رعایت حال بعضی ها و خیلی ها و ... خون دل ها خوردیم و دم فرو بستیم و ادامه دادیم.
بودند و هنـــوز هم هستند رسانه هایی که بدون هیچ تعهد و التزامی به رعایت اصول حرفه ای کار خبررسانی ، اقدام به انتشار خبرهای آژانس نمودند آنهم بدون ذکر منبع و حتی گاه تغییر و جعل اخبار ، صدالبته ما را آزردند و عذری هم نیاوردند ، زحمات ما را نادیده گرفتند و ما جز گله کردن و توصیه به رعایت حداقلهای اخلاق حرفه ای چیزی نگفتیم.
اگر آژانس خبری موکریان ،زمان ،توانایی و انرژی خود را صرف انتشار و انعکاس صدای مردمانی کرده که در این جغرافیای مهجور واقع شده اند ، بایستی حمایت و تشویق می شد ، در حالیکه مستقیم و غیرمستقیم آماج انواع تهمت و تنبیه قرار می گرفت که آخرین مورد آن انسداد و محو کلیه خبرهای آژانس از سوی « كارگروه تعيين مصاديق محتواي مجرمانه » می باشد.
در نهایت با تمام کاستی ها و بی امکاناتی ها آنچه در توان داشتیم در نهایت صداقت و خلوص نیت در جهت تنویر افکار عمومی عرضه داشته ایم و می دانیم عاری از عیب و نقص نبوده و ادعایی هم از این بابت نداشته ایم ولی به قدر وسع کوشیده ایم و این را هم می دانیم که تلاشهای ما در حافظه تاریخی مردم محفوظ خواهد ماند، و از تمامی کسانی که در این راه به ما یاری رسانده اند نهایت تشکر و قدر دانی را داریم.

خسرو کردپور
مدیر آژانس خبری موکریان